Sabtu, 16 Oktober 2010

coret - coret si cilik...

Salam kpd sume rkn2 blogger utk weekend yg agk boring jgk lah bg aku ni..so utk mengisi skit sbyk time boring aku ni..aku nk share skit la cite tntng bebudak pra skolah tmpt wife aku mgaja...( 6 thn ) ape yg aku nk story mory ngn blogger sume ni ialah hasil ape yg di ceritekan oleh wife aku..hehehe...kdg2 die bwk blik cite tntg budak2 ni..sronok jgk aku dgr..lawak2..bdk2 zmn skrg bijak2..ade sesetgh tu,pmikiran bdk2 pra ni same level ngn bdk djh 1 atau 2 tau..ok aku mulekan eak...


first..mase wife aku tgh mgaja tjuk cita - cita..ye lah fokus utk dorang lah nk jd ape bl besa nti kan..so mule lah riuh sume angkt tgn nk bgtau cite2 msing2..ade nk jd askar..nk jd pilot..nk jd polis..nk jd angkasawan..hehe.(.maybe aura Datuk sheikh Muszaphar kite lah kot..) nk jd ckgulah..dan yg pling wife aku nk trkecut perut di tmbh tk kring gusi di buatnye bl salah sorg ank murid die ni bgtau nk jd ustaz..wife aku citelah kt aku kan ape yg bdk tu bgtau die..mcm ni.."teacher,teacher..nti besa saye nk jd ustaz bleh tk teacher?" ank murid wife aku pnggil "teacher" bkn ape sbb skolah pra wife aku ni swasta so lbh ke arah english..speaking lah konon kan...


lepas ank murid wife aku tnye cmtu..so dah tntulah wife aku jwb.."boleh kalu nk jd ustaz tp kene blaja btul"..bdk tu pn snyumlah..hepi sgt2 nk jd ustaz bl besa nti...bdk tu kate die nk pkai sgkok..tk abes lg tu..wife aku kate lg..selang beberape mnit bdk yg blh thn crdik nye td tnye lg.."teacher, kalu saye jd ustaz bl besa nti kan,,,saye blh naik kete ferrari tk?sbb saye nk kmpul duit bnyk2 nk bli kete ferrari arr teacher,,,cntekk teacher" pastu bdk tu trus trgelak..kakakakakaka...wife aku pn ikut gelak sekali..kelaka btul..wife aku ckplah mgkin pmikiran bdk2 ni die ingt bl dh jd title seorang ustaz tk sesuai kot nk pkai kete ferrari,,nmpk spot sgt kot..bl aku piki2 blik, mmg kelaka pn bebudak ni..ade btul nye jgk ape yg bdk2 ni piki..tu aku kate..bdk2 skrg dh mkin pandai piki..


lps je bdk tu tnye soalan yg mnggelikan hati tu..wife aku ckp, die mcm dh trbntut nk truskan topik tu..asyik nk trgelak je..then wife aku pn jwb lah kt bdk tu "bleh.. ustaz naik kete ferrari..nape tk bleh pulak?tp kenelah blaja rjin2"..smbil gelak2 ngn bdk2 tu sume..1 kls riuh..hehehehe..tu lah sbhgian dr cite nye...:)


ok tk?bes tak?kelaka tk bdk2 ni?aku rs blh thn jgk lah minda bdk2 ni..blh piki thp mcm tu...di smping entri ni aku sertakan gmbr2 ceria dorang..LAYAN okey..wassalam..


Ni lah antara ank murid wife aku.
Ber posing di jamuan raye yg lepas.

1 ulasan:

LadyBird berkata...

cerdik tu budak2 tu :)

Related Posts with Thumbnails